Знаме на Европейският съюз голямо 90/150 см. на промоция

-38% Знаме на Европейският съюз голямо 90/150 см. на промоция

Знаме на европейския съюз 90/150 см. с 12 звезди

          Знамето на Европейският съюз представлява композиция от 12 звезди подредени в кръг върху син фон. Историята на европейският флаг е много интересна. Броят звезди на знамето е фиксиран на 12 и не е свързан с броя на страните-членки на ЕС. През 1953 г., Съветът на Европа има 15 члена; предлага се бъдещият флаг да има по звезда за всеки член и да не се променя при бъдещи членове. ФРГ възразява, тъй като един от членовете е оспорваната провинция Саарланд и наличието нейна собствена звезда би означавало независимост на региона. По същата причина, Франция възразява срещу четиринадесет звезди, тъй като това би означавало поглъщане на Саарланд от Германия. Според легендата, италианският делегат тогава възразил, че числото тринадесет носи нещастие, а и освен това на ранните флагове на Съединените щати има същия брой звезди. Накрая звездите стават 12 – число без политически подтекст и символ на съвършенство и завършеност. 

          Историята на знамето започва още през 1955 г. Съветът на Европа — който защитава човешките права и подпомага европейската култура — приема настоящия дизайн за собствена употреба. През следващите години Съветът на Европа насърчава нововъзникващите европейски институции също да приемат знамето. През 1983 г. Европейският парламент приема знамето. През 1985 г. то е прието от всички лидери на ЕС като официална емблема на Европейския съюз (по това време наричан Европейските общности). Сега всяка европейска институция има своя собствена емблема.

Харестетистики на знамето на ЕС:

Размери: 90 х 150 см. 

Може да се закача на кол - има джоб за кол и връзка

 

За по-големи количества специални цени

Вижте още знамена ТУК

Вижте ТУК информация за най-евтината доставка. 

Онлайн магазин за подаръци, игри и къмпинг принадлежности PODOBRO.COM

Напишете мнение

Моля, влезтер в профила си или се регистрирайте за да изкажете мнение

  Добави в браузъра 

  • Код на продукта : Знаме ЕС 90/150
  • Наличност : В наличност
  • 16,00лв.
  • 9,90лв.
  • Без данък : 9,90лв.
 

Тагове: 12 звезди, 90/150, evropeisko zname, flag, znaes es, zname, знаме, знаме на ЕС, знаме на Европейския съюз, знамена, национален флаг, окачване на кол, флаг, флагове