Китайски летящи фенери за пожелания

Китайски летящи фенери за пожелания

При закупуване на 10бр или повече - 2,50лв/бр

                                   50бр или повече - 2,10лв/бр

                                  100бр или повече - 1,80лв/бр       

              

          Направете незабравимо вашето тържество като изпратите летящ фенер в небето и си пожелаете нещо. Поверието е, че желания, които са написани върху тях се сбъдват. Китайските фенери са изключително подходящи са за всякакви поводи като - Нова Година, сватби, рождени дни, градински партита, фестивали, както и всякакви събития на открито.  Те са красив и елегантен начин да осветите нощното небе и да направите празненството незабравимо. Вижте по-надолу впечетляващото видео показващо неописуемата красота на тези фенери.

          Летящите фенери, познати още като Конгминг фенери, небесни фенери, хартиени фенери, летящи фенери на желанията, са традиционна част от някои азиатски култури. Произвеждат се от обработена оризова хартия върху бамбукова рамка и съдържат  восъчна плочка и са напълно биоразградими, т.е. са екологични и не замърсяват природата. Когато летящият фенер се запали, пламъкът нагрява въздуха в хартиеното тяло и той се издига. Всеки фенер лети около 20 минути като се издига на височина до 1000 м. Всеки балон е висок приблизително 76 и с диаметър 30 см. Фенерите са в различни цветове - бели, червени, оранжеви, розови и др.

 

Вижте ТУК информация за най-евтината доставка. 

За по-големи количества специална цена !!!

Малко исторически факти за китайските фенери

          Смята се, че летящите фенери са първите балони с горещ въздух, изобретени от военния стратег Джугъ Лян, наричан още Кумин. В края на трети век се използват като сигнални балони по време на война. Практика за китайците е да приписват велики открития на значителни исторически личности, а не на действителните изобретатели. Според историка Джоузеф Нийдхам, китайците експериментират с малки балони с горещ въздух още през 3 век пр.н.е., което предполага, че приписването на изобретението на Кунмин не е достоверно.

          В древен Китай, тези фенери се използвали за стратегически военни цели. Въпреки това по-късно намират и невоенно приложение — стават популярни сред децата по карнавалите. В последствие са включени в Китайския есенен карнавал и в Карнавала на фенерите. В Тайланд, множество летящи фенери се пускат във въздуха по време на фестивала "Yi Peng". Местните вярват, че това помага за прогонване на злите духове. Използват ги също така за украсяване на къщи и улици. Най-известни са фестивалите с летящи фенери в северен Тайланд. Там фенерите са познати като khom loi /летящ фенер/ или khom fai /огнен фенер/. Тайландците ги използват целогодишно за празненства и други специални поводи. По време на фестивала Loi Krathong влюбени двойки се събират на брега на река, за да пуснат в нея цветя, летящи или водни фенери. Смята се, че това носи късмет. Много тайландци вярват също, че фенерите са символ на техните проблеми и излитането на фенера е всъщност „излитането“ на проблемите.

Няколко съвета за безопасна употреба:

 • Използвайте летящите фенери в тихо време или при скорост на вятъра, не повече от 10 км/ч.
 • За пускане изберете открито място, без далекопроводи, бензиностанции, сгради или дървета в близост.
 • Нека всички зрители да стоят по посока на вятъра, спрямо хората, пускащи фенерите.
 • Не се препоръчва използването на летящи фенери от деца без възрастен наблюдаващ.
 • Да не се използват в период на засушаване или в близост до поля и гори.
 • Да не се пускат летящи фенери с нарушена цялост на конструкцията.
 • Да не се пускат летящи фенери от хора в нетрезво състояние.

Вижте видео от Фестивал на китайски фенери:

 

 

Онлайн магазин за подаръци, игри и къмпинг принадлежности PODOBRO.COM

Напишете мнение

Вход

PODOBRO.COM e oнлайн магазин за подаръци и сувенири за всеки повод и възраст. Изберете най-добрия подарък с който да изненадате вашите близки и приятели. Подбрали сме за Вас най-оригиналните идеи за подаръци. Има за всеки вкус по нещичко закачливо, забавно или стилно :) Надяваме се да харесате нашите предложения за подаръци в сайт №1 за подаръци в България.

В онлайн магазин за подаръци PODOBRO.COM сме подбрали за Вас най-интересните, забавни и оригинални подаръци Свети Валентин. На вашето внимание сме подбрали някои от най-красивите и оригинални тематични възглавнички, сърца, плюшени играчки, вазички и фоторамки. Освен тези по-традиционни подаръци Ви предлагаме и нестандартни идеи за подаръци от интимен характер под формата на игри и аксесоари подходящи за любовна игра. С тях може да направите деня на влюбените 14-ти февруари още по-интересн и запомнящ се. В предложенията ни за подаръци за Свети Валентин ще откриете и доста подаръци, които могат да бъдат персонализирани за конкретен човек така, че направите един запомнящ се личен подарък на именника. Надяваме се да харесате предложенията ни за подаръци за Свети Валентин.

Китайски летящи фенери за пожелания

  Добави в браузъра 

БЪРЗА ПОРЪЧКА: 0882 02 24 48  или  ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЧАТА

♦  Бърза доставка  ♦  Безплатен преглед и тест  ♦  Плащане с наложен платеж

 • Разглеждания: 51138
 • Код на продукта : 12001
 • Наличност : В наличност
 • 2,90лв.
 • 10 или повече2,50лв.
 • 50 или повече2,10лв.
 • 100 или повече1,80лв.
 • Дата на промяна:
 

Тагове: feneri, hartieni fneri, kitaiski feneri, letiasht feneri, letiashti feneri, letqshti, letqshti feneri, nebeseni feneri, sveteshti feneri, ЕКО, Летящи, биоразградими, жълти, китайски фенери, китайски фенери на желанията, китайски фенери цена, китайски фенери цени, летящ фенери, летящи балони, летящи китайски фенери, летящи фенери, лилави, небесни фенери, онлайн магазин, оранжеви, подарък, поръчка онлайн, сватбен подарък фенери, сватбени фенери, светещи фенери, сини, фенери, фенери за сватби, фенери за тържества, хартиени фенери, цветни, цена, цени, червени

Магазин за подаръци PODOBRO.COM в гр. Варна

Магазин за подаръци PODOBRO.COM в гр. Варна

Ивайло 05.07.2017 1
      Магазин за подаръци PODOBRO.COM гр. Варна се намира на ул. Ген. Столипин 7. При нас ще откриет...
Прочети повече
Класация на най-интересните и забавни костюми за Хелоуин за двойки.

Класация на най-интересните и забавни костюми за Хелоуин за двойки.

Ивайло 27.10.2017 1
Класация на най-интересните и забавни костюми за Хелоуин за двойки. С наближаването на края на месец...
Прочети повече
Няма забрана за дивото къмпингуване. Палатките на открито са разрешени ! + ВИДЕО

Няма забрана за дивото къмпингуване. Палатките на открито са разрешени ! + ВИДЕО

Ивайло 27.06.2017 0
Няма забрана за дивото къмпингуване. Палатките на открито са разрешени !            Няма забрана за ...
Прочети повече
Места за къмпинг и отдих около големите градове

Места за къмпинг и отдих около големите градове

Ивайло 10.07.2017 0
Места за къмпинг и отдих около големите градове Времето за къмпинг или пикник е винаги малко, а мест...
Прочети повече