Знамена

Знамена

Знамена / флагове

национални знамена и знамена на европейският съюз

          Знамето е не само платно с установени размери, форма и цветове, а символ на държава, държавен орган, държавна или обществена организация, обшностна организация(като напр. ЕС, ООН, НАТО и др.), войскова част, кораб и др. Понякога на него е изобразен герб или емблема като отличителен знак на държава или организация. Отличителен знак на българското знаме е гербът с изобразен на него изправен златен коронован лъв на тъмночервено поле, обърнат на дясна хералдическа страна и поставен върху щит. От двете му страни има изобразени лъвове-щитодръжци, а над него — царска корона. Под щита има постамент от дъбови клонки със златни плодове и девизна лента с трикольорен кант, на която има изписан националния девиз Съединението прави силата. За разлика от българското знаме, европейският флаг отличава със своите дванадесет златни звезди на син фон.
          Знамената са подходящи както за официални събития, така и за ползване в/пред дома, офиса, магазина като символ на национална гордост. Подходящи са закачване на кол.
          За знамена различни от представените се свържете с нас по телефона или на имейла. 
Покажи :
Сортиране по:
Българско знаме голямо 90/150 см. на промоция -38%

Българско знаме голямо 90/150 см. на промоция

Българско знаме 90/150 см. бяло, зелено, червенонационален трибагреник за окачване на колзнаме подходящо за национални празници като Трети март,Гергьовден, Съединението на България, 24 май          Българското знаме е нещо, което всеки трябва да има у дома си. То е символ на гордост и родолюбие. Първото знаме с цветовете зелено, бяло и червено, подредени в този ред хоризонтално, с..

16,00лв. 9,85лв.

Знаме на Европейският съюз голямо 90/150 см. на промоция -38%

Знаме на Европейският съюз голямо 90/150 см. на промоция

Знаме на европейския съюз 90/150 см. с 12 звезди          Знамето на Европейският съюз представлява композиция от 12 звезди подредени в кръг върху син фон. Историята на европейският флаг е много интересна. Броят звезди на знамето е фиксиран на 12 и не е свързан с броя на страните-членки на ЕС. През 1953 г., Съветът на Европа има 15 члена; предлага се бъдещият флаг да и..

16,00лв. 9,90лв.

Български флаг среден 60/90 см. на промоция -44%

Български флаг среден 60/90 см. на промоция

Български флаг 60/90 см. бяло, зелено, червенонационален трибагреник за окачване на колбългарско знаме подходящо за национални празници и протести          Българският флаг е нещо, което всеки трябва да има у дома си. Българското знаме с подредени в този ред хоризонтално цветовете зелено, бяло и червено се символ на България вече 150 години, използвано за първи път от двете Български л..

14,00лв. 7,85лв.